Ανάληψη της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης: Σήμερα η κεντρική εκδήλωση-Απευθείας μετάδοση από το ert.gr

Παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας πραγματοποιείται στις 8.15 απόψε στον Αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ολυμπίου Διός η κεντρική εκδήλωση για την ανάληψη της εξάμηνης Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης από τη χώρα μας.

Στόχος της Ελληνικής Προεδρίας να αναδειχθεί μέσα από πολιτιστικές δράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας την εποχή της πανδημίας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα παραστεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Ναός του Ολυμπίου Διός επελέγη ως χώρος, γιατί συμβολίζει το διαχρονικό ιερό τόπο της πανανθρώπινης κοινωνίας και την πάλη για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της προστασίας των ανθρώπινων ελευθεριών, ακόμα και σε εποχές περιβαλλοντικών και υγειονομικών προκλήσεων – από το λοιμό των Αθηνών μέχρι την πανδημία του COVID19 σήμερα.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει πρόγραμμα κλασσικής μουσικής με διακεκριμένους Έλληνες ερμηνευτές.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestream από το ert.gr

www.ert.grΠηγή ert.gr