Ο κορονοϊός μπορεί να δείχνει τα δόντια του, αλλά κάποιοι σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα. Καμπάνες και λουκέτα μετά από νέους ελέγχους…

Δεν κατέβασε ρολά στις 12 τα μεσάνυχτα και το πλήρωσε «ακριβά» ένας επιχειρηματίας στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν χθες το βράδυ (26-09-2020) όταν άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν σε έλεγχο για την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπίστωσαν πως ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ρέθυμνο δεν έκλεισε τα μεσάνυχτα με αποτέλεσμα να του βεβαιώσουν 10.000 ευρώ πρόστιμο και να αναστείλουν την λειτουργία του για τρεις ημέρες.

Παράλληλα οι αρχές βεβαίωσαν και 21 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε όλη την Κρήτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία  πρόκειται για ένα πρόστιμο στο Ρέθυμνο σε υπάλληλο καταστήματος και 20 πρόστιμα στο Ηράκλειο (16 σε πεζούς και τέσσερα σε επιβάτες οχημάτων).

Οι έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη

Με πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή της λειτουργίας του για τρεις ημέρες τιμωρήθηκε ένα κατάστημα υγειονομικού στα Λαδάδικα, στη Θεσσαλονίκη, το οποίο λειτουργούσε μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, κατά παράβαση του σχετικού μέτρου που ισχύει και στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Επίσης στη Θεσσαλονίκη επιβλήθηκαν 34 πρόστιμα για μάσκες και αποστάσεις. Στους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας επιβλήθηκαν 32.

Πηγή: cretapost.grΠηγή:newsit.gr