Αμερικανικές εκλογές: Η ώρα των αντιπροέδρων-Το ντιμπέιτ Μάικ Πενς — Καμάλα Χάρις

Σε «ζωντανή» σύνδεση από την ΕΡΤ1, παρακολουθήσατε τη μόνη προεκλογική τηλεμαχία μεταξύ των «μονομάχων» για την  αντιπροεδρία των ΗΠΑ, Μάικ Πενς και Καμάλα Χάρις, απευθείας από το Κίνγκσμπερι Χωλ, στο πανεπιστήμιο της Γιούτας, στο Σωλτ Λέικ Σίτυ.
Η πανδημία, τα οικονομικά, η φορολογία, το ενεργειακό και η κλιματική αλλαγή, ο ρατσισμός ήταν μεταξύ των θεμάτων για τα οποία διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο νυν αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η Γερουσιαστής της Καλιφόρνια και υποψήφια  των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις στην τηλεμαχία που διεξήχθη στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα.

Οι δύο υποψήφιοι εκτός των άλλων κλήθηκαν να πείσουν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους ότι είναι ικανοί να αντικαταστήσουν σε περίπτωση που χρειαστεί τους 70άρηδες υποψήφιους προέδρους των κομμάτων τους.

Συντονίστρια της συζήτησης στο μοναδικό ντιμπέιτ των υποψηφίων για την αντιπροεδρία  ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου η Σούζαν Πέιτζ, η επικεφαλής του γραφείου της εφημερίδας USA Today στην Ουάσινγκτον.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με την κ.Χάρις να καταγγέλλει τον τρόπο που αντιμετώπισε ο Τραμπ την πανδημία του κορονοϊού, κάνοντας λόγο για τη «μεγαλύτερη αποτυχία στην αμερικανική ιστορία».
«Οι Αμερικανοί έγιναν μάρτυρες αυτής που είναι η μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης οποιουδήποτε προέδρου στην ιστορία της χώρας μας», τόνισε η Χάρις κατά την έναρξη της τηλεμαχίας της με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.
Με τη σειρά του ο Ρεπουμπλικάνος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς κατηγόρησε τη Δημοκρατική αντίπαλό του Κάμαλα Χάρις, ότι «υπονομεύει την εμπιστοσύνη» των Αμερικανών στο μελλοντικό εμβόλιο εναντίον του κορονοϊού αμφισβητώντας την αξιοπιστία των δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ.
«Το γεγονός ότι συνεχίζετε να υπονομεύετε την εμπιστοσύνη του πληθυσμού στο εμβόλιο, εάν αυτό έρθει ενόσω βρίσκεται στην εξουσία η κυβέρνηση Τραμπ, είναι σκανδαλώδες», στηλίτευσε ο Πενς αμυνόμενος στην δηκτική τοποθέτηση της Χάρις πως «αν οι γιατροί μας πουν ότι πρέπει να το πάρουμε (το εμβόλιο), θα είμαι η πρώτη που θα μπει στην ουρά για να το πάρω. Αλλά αν μου πει πως πρέπει να το πάρω ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα εμβολιαστώ».

www.ert.grΠηγή: ert.gr