Την ένσταση του για την ορθότητα κρίσης του βουλεύματος των μελών του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας σε σχέση με την υπόθεση Λιγνάδη, διατύπωσε ο κ. Αλέξης Κούγιας.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Δημήτρη Λιγνάδη, μιλώντας στον Στέλιο Βραδέλη, και στην εκπομπή “Έχουμε και Λέμε” του Πρώτου Προγράμματος υποστήριξε πως το βούλευμα αν και εκδόθηκε την Πέμπτη, χρησιμοποίησε μέρος του απολογητικού μηνύματος του κατηγορουμένου το οποίο δόθηκε στην εισαγγελία το μεσημέρι της Παρασκευής. Εξηγώντας ο κ. Κούγιας για το πώς έγινε αυτό υποστήριξε πως είχε στείλει το υπόμνημα πριν από την οριστική του κατάθεση και υπογραφή απο τον κ. Λιγνάδη, στις εισαγγελικές αρχές ως είθισται εκ μέρους του.

Υποστήριξε πως δεν τηρήθηκαν οι σύννομες διαδικασίες για την εξέταση της υπόθεσης και επέμεινε πως πιστεύει στην αθωότητα του πελάτη του. Ερωτηθείς για το περιστατικό του 1984 που αναφερεται στο βούλευμα ο κ. Κουγιας υποστηρίζει πως δεν υπάρχει καμία καταδικαστική απόφαση εναντίον του κ. Λιγνάδη και αφορά μια καταγγελια η οποία και δεν επιβεβαιωθηκε ποτέ.

 
Διαβάστε ακόμη:

Βλάχος για υπόθεση Λιγνάδη: Ο βασιλιάς είναι γυμνός από επιχειρήματα – Νέα στοιχεία αρχές της εβδομάδας

www.ert.grΠηγή ert.gr