Αλόννησος: Πώς εξαρθρώθηκε το διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών (video)

Mε ηρωίνη αντάλλασσαν οι έμποροι ναρκωτικών τους τόνους χασίς που προωθούσαν από την Αλβανία στην Τουρκία, με ταχύπλοα σκάφη. Λεπτομέρειες για την εξάρθρωση του μεγάλου διεθνούς κυκλώματος που είχε κρύψει ναρκωτικά και σε σπηλιά στην Αλόννησο, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η πληροφορία για τη μεταφορά μεγάλης ποσότητας χασίς από την Αλβανία στα τουρκικά παράλια με φουσκωτά έφτασε στην Ασφάλεια Αττικής την περασμένη βδομάδα. Στήθηκε άμεσα επιχείρηση του Λιμενικού και έτσι η διαδρομή που αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν οι λαθρέμποροι των ναρκωτικών για να αποφύγουν την σύλληψη ήταν Αλβανία, Τουρκία, Λέσβος, Αλόννησος, Αγκίστρι

Μετά από την καταδίωξη στην θαλάσσια περιοχή της Λέσβου ακινητοποιήθηκε το σκάφος και οι κομάντος του Λιμενικού συνέλαβαν τους τρεις επιβαίνοντες Αλβανούς, 42 και 25 ετών. Το σκάφος είχε προλάβει να ξεφορτώσει την ινδική κάνναβη στα τουρκικά παράλια. Σε αντάλλαγμα οι λαθρέμποροι φόρτωσαν μεγάλη ποσότητα ηρωίνης. Όταν εντοπίστηκαν από το Λιμενικό, πέταξαν τα ναρκωτικά στη θάλασσα.

Το δεύτερο φουσκωτό των λαθρεμπόρων, για να μην εντοπιστεί από τους άντρες του Λιμενικού, κινήθηκε προς τις Σποράδες. ‘Εφτασε τελικά στη βραχονησίδα «Πιπέρι», κοντά στην Αλόννησο και ο χειριστής έκρυψε σε σπηλιά 106 συσκευασίες χασίς, συνολικού βάρους 1 τόνου και 172 κιλών

Από τος Σποράδες ο 35χρονος έφτασε με φουσκωτό στο Αγκίστρι της Αίγινας, όπου εντοπίστηκε από τους Λιμενικούς. Συνελήφθη και ομολόγησε πού είχε κρύψει το χασίς. Το κύκλωμα των Αλβανών λαθρεμπόρων χρησιμοποιεί πολύ γρήγορα φουσκωτά και έμπειρους χειριστές. Οι μεταφορές γίνονται σε συγκεκριμένες ημέρες.

Οι αρχές εκτιμούν ότι το κύκλωμα έχει κάνει και άλλες μεταφορές ναρκωτικών με ταχύπλοο.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Ν. Καπόγλης

www.ert.grΠηγή ert.gr