Κανονικά συνεχίζονται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, κάτι που αποτελεί εξάλλου και μεταμνημοναική υποχρέωση της χώρας μας. Ωστόσο, ακόμα κι αν έχουμε νέες αντικειμενικές αξίες εντός του 2021, τα φετινά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ πιθανότατα δεν θα αποτυπώνουν αυτές τις αλλαγές.

“Θέλουμε να κάνουμε τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα φανεί στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ” ανέφερε ο υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

“Δεν πρέπει να γίνει τώρα αλλαγή των αντικειμενικών αξιών, συνδέονται με 20 φόρους γύρω από τα ακίνητα” σημειώνει από την πλευρά του το μέλος του ΔΣ της ΠΟΜΙΔΑ, Μάνος Κρανίδης.

Σε τρεις κατευθύνσεις κινούνται οι αλλαγές που εξετάζει η επιτροπή που είναι αρμόδια να προτείνει . Συγκεκριμένα, πρέπει να ενταχθούν στο σύστημα αντικειμενικών αξιών περίπου 3.500 περιοχές της χώρας οι οποίες βρίσκονται εκτός τού συστήματος, να επικαιροποιηθούν οι αντικειμενικές αξίες ώστε να εξισωθούν με τις εμπορικές και να επανακαθοριστούν οι συντελεστές υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ ώστε να μην υπάρξουν σημαντικές αυξήσεις.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6

Παρατείνεται μέχρι τις 18 Μαρτίου η προθεσμία για υποβολής αίτησης ένταξης στον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ενώ μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας ολοκληρώνονται οι πληρωμές για όσους δικαιούχους έχουν ήδη ενταχθεί στο μέτρο.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr