Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή των πολιτών στους εμβολιασμούς, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Αθανάσιος Κοντογεώργης στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις 6”, επισημαίνοντας ότι ξεπεράστηκε το ρεκόρ των 3 εκατ. εμβολιασμών ενώ χθες πραγματοποιήθηκαν πάνω από 64.000 εμβολιασμοί. “Υπάρχει μεγάλη εντατικοποίηση του προγράμματος “Ελευθερία” και στόχος μας είναι τον Μάιο να γίνουν πάνω από 2 εκατ. εμβολιασμούς και 3 εκατ. τον Ιούνιο, ώστε να μπορέσουμε να πούμε ότι θα είμαστε μέσα στο καλοκαίρι ένα μεγάλο ποσοστό ανοσίας”, είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την αποστολή SMS για τις μετακινήσεις ανέφερε ότι αυτό το μέτρο θα λήξει στις 15 Μαΐου, όταν θα ανοίξει και ο τουρισμός.

Παράλληλα, ο κ. Κοντογεώργης εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την αποδοχή του μέτρου του self test, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είμαστε ικανοποιημένοι και από τα self test, η κοινωνία και η αγορά και το δημόσιο έχει αγκαλιάσει το μέτρο.
Όσον αφορά τα σχολεία, σημείωσε ότι την εβδομάδα της Διακαινησίμου θα υπάρχουν ανακοινώσεις και για τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που δεν έχουν ανοίξει.

Σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού, υπογράμμισε ότι έχει ξεκινήσει η προβολή της χώρας και ήδη υπάρχουν προκρατήσεις. “Θα λειτουργήσουμε με ασφάλεια το καλοκαίρι”, είπε.

www.ertnews.grΠηγή ert.gr