Αθώοι κρίθηκαν από το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη κοντά στο χωριό Πραγγί, στην περιοχή Διδυμοτείχου.

Οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι του δικτύου ARD, ένας άνδρας 31 ετών και μία 34χρονη γυναίκα από το Αμβούργο, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και μετά στο Αυτόφωρο Τριμελές πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας με την κατηγορία της “εισόδου σε Απαγορευμένη Ζώνη Προκαλύψεως» που είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Όπως υποστήριξαν, βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο κάνοντας έρευνα στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ που ετοίμαζαν για τις διαδρομές μεταναστών και προσφύγων που κινούνται στις δύο όχθες του ποταμού Έβρου, ενώ παραδέχτηκαν ότι δεν είχαν ζητήσει άδεια για να προσεγγίσουν τη συνοριογραμμή του ποταμού.

Όπως είπαν δεν αντιλήφθηκαν ότι είχαν εισέλθει σε απαγορευμένη περιοχή, αλλά το κατάλαβαν όταν είδαν μία απαγορευτική πινακίδα, οπότε και σταμάτησαν την πορεία τους. Εντοπίσθηκαν όμως από στρατιωτική περίπολο που ειδοποίησε την αστυνομία και ακολούθησε η σύλληψή τους.

Η περιπέτειά τους πάντως είχε αίσιο τέλος καθώς η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθωωτική και οι δύο δημοσιογράφοι επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή:ert.gr