Το νέο βαρομετρικό χαμηλό που φέρνει νέα κακοκαιρία επρόκειτο να «χτυπήσει» ιδιαίτερα την Κρήτη. Και ο καιρός, τα ξημερώματα της Τρίτης (20.10.2020), έδειξε το «άγριο» πρόσωπό του τόσο στο Ηράκλειο, όσο και τα Χανιά.

Η Κρήτη πέρασε δύσκολη νύχτα, αφού οι ουρανοί… άνοιξαν περίπου στις 02:30 τα ξημερώματα και έριξαν τόσο χαλάζι που το έστρωσε στους δρόμους. Η χαλαζόπτωση ήταν έντονη σε Ηράκλειο και Χανιά και σύμφωνα με πληροφορίες είχε μέγεθος σαν… κάστανο!

Η έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε στο Ηράκλειο μετά τις 02:30 τα ξημερώματα και οι αλλεπάλληλοι κεραυνοί που έπεσαν, έκαναν τη νύχτα μέρα. Η μπόρα διήρκεσε περισσότερο από 20 λεπτά και οι δρόμοι μετατράπηκαν πολύ γρήγορα σε χειμάρρου!

Τα τηλεφωνήματα που έγιναν στην Πυροσβεστική ήταν πολλά αφού η έντονη βροχή και η χαλαζόπτωση «σήκωσαν» πολλούς από τα κρεβάτια τους! Χρειάστηκε να επέμβει σε μια περίπτωση για άντληση υδάτων στο Ηράκλειο και σε τρεις κλήσεις στην περιοχή της Χερσονήσου και σε δύο για κοπές δέντρων.

Δείτε εικόνες από τη χαλαζόπτωση στο Ηράκλειο

Χαλάζι σαν… κάστανο στα Χανιά

Δύσκολη ήταν η νύχτα και στα Χανιά, όπου επίσης οι δρόμοι έγιναν… λευκοί από το χαλάζι που έπεσε. Και δεν ήταν μόνο το χαλάζι αλλά και η βροχή που ανάγκασε τους πολίτες να μπουν στο ποτάμι, στο Καλαμάμι, για να απομακρύνουν φερτά υλικά!

Η χαλαζόπτωση στα Χανιά ήταν μεν έντονη αλλά δεν είχε μεγάλη διάρκεια. Το χαλάζι είχε μέγεθος σαν κάστανο και προκλήθηκαν ζημιές στα λιόδεντρα, που αυτή την εποχή είναι φορτωμένα αφού σε λιγότερο από έναν μήνα αρχίζει η περίοδος του μαζέματος.

Από τη μπόρα που επίσης έπληξε τα Χανιά προκλήθηκαν αρκετά προβλήματα. Στην περιοχή Καλαμάκι στα Χανιά, τα νερά του ποταμού φούσκωσαν, ενώ τα φερτά υλικά και τα καλάμια εμπόδιζαν την έξοδό τους.

Οι κάτοικοι δεν δίστασαν να μπουν μέσα στο κανάλι και να απομακρύνουν όπως – όπως φερτά υλικά προσπαθώντας να δώσουν διέξοδο στα νερά. Κάτοικος της περιοχής είπε στο Flashnews.gr, πως πολίτες έχουν απευθυνθεί αρκετές φορές στην περιφέρεια για το θέμα, γιατί χρειάζεται να γίνει διάνοιξη στο ποτάμι προκειμένου να βρίσκουν έξοδο τα υλικά που κατεβαίνουν με τα νερά. Παρόλα αυτά τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει.

Από την μπόρα επίσης ξηλώθηκε τέντα από κατάστημα στο ενετικό λιμάνι Χανίων ενώ και ο δρόμος στην περιοχή του Κλαδισού, γέμισε νερά, δυστυχώς ως συνήθως, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει κατάστημα που λειτουργεί στο σημείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, cretalive.gr και flashnews.gr

To άρθρο Αγρίεψε ο καιρός στην Κρήτη! Χαλάζι σαν… κάστανο και προβλήματα σε Χανιά, Ηράκλειο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr