Η Μαρία Εκμεκτσίογλου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και μίλησε για όλα στην Ρενέ Σαραντινού. Η γνωστή μαγείρισσα, μεταξύ άλλων, μίλησε για τον πρώτο γάμο που έκανε σε μικρή ηλικία, ο οποίος έληξε άδοξα, ενώ αποκάλυψε ποια είναι σήμερα η σχέση της με τον πρώην σύζυγό της και τα παιδιά του.

Διάβασε το σχετικό απόσπασμα:

Ο πρώτος σου γάμος έγινε με προξενιό;
Δεν το λες προξενιό, ήταν μια συμφωνία μεταξύ γονέων. Ήμουν σε μικρή ηλικία όταν έγινε ο γάμος. Ήμουν στη Θεσσαλονίκη, «έχασα» τον αδερφό μου και με αρραβώνιασαν άρον-άρον εκεί, για να μη μείνω μόνη μου. Δεν θα μπορούσα να ζήσω μόνη μου εκεί.

Δεν τον ερωτεύτηκες;
Τον ερωτεύτηκα μετά τον άντρα μου. Ήταν ωραίος, δεν μου τον έδωσαν με το ζόρι, είχαμε 15 χρόνια διαφορά ηλικίας. Γνωρίστηκαν πρώτα οι μαμάδες μας, μετά οι πατεράδες μας, μας… λογόδωσαν κι εμείς γνωριστήκαμε μετά. Μου άρεσε και είπα: «Δόξα τω θεώ, τώρα θα μπορώ να βγαίνω βόλτα τα βράδια, να πηγαίνω ντισκοτέκ και σινε­μά». Γύρισα πίσω να πάω στο σχολείο και τη βέρα την κρέμασα αλυσίδα στο λαιμό γιατί απαγορευ­όταν να τη βάλω στο δάχτυλο, θα με έδιωχναν αμέσως. Ήταν ωραίος γάμος, αλλά… τέλειωσε. Δεν είμαι άνθρωπος που θα συμβιβαστώ. Από τη στιγμή που δεν είμαι ευτυχισμένη και δεν υπάρχει το πάθος, ο έρωτας, η αγάπη, δεν χρειάζεται να το προχωράς χωρίς λόγο. Ήμουν πολύ νέα για να παγι­δευτώ σ’ ένα τέτοιο γάμο και χωρίσαμε. Τώρα είμαστε μια οικογένεια, βρισκόμαστε, αγαπώ τους δύο γιους του, αλλά περισσότερη αδυναμία έχω στην κόρη του.

Σε έχει βοηθήσει σε οικονομικά ζητήματα;
Όχι ποτέ, παρόλο που «στέκεται» πολύ καλά οικονο­μικά. Ούτε δέχτηκα ούτε ζήτησα ούτε διατροφή πήρα ποτέ, κανείς δεν μπορεί να το διαψεύσει αυτό.

Γιατί δεν θέλησες να πάρεις διατροφή;
Γιατί διάλεξα εγώ να χωρίσω, δεν θα είχα απαίτηση να πάρω διατροφή ή οτιδήποτε άλλο. Στα παιδιά ήταν εντάξει, αλλά εγώ προσωπικά δεν ζήτησα τίποτα. Είχα ζήλιες και πνίγηκα, δεν μπορούσα να αντέξω άλλο. Δύο φορές ερωτεύτηκα, δύο φορές παντρεύ­τηκα. Τώρα έχει πολλά χρόνια να έρθει ο έρωτας.

Πηγή:tlife.gr