Στα 62 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η γνωστή συγγραφέας Κατερίνα Αναγνώστου που για αρκετές δεκαετίες υπηρέτησε την παιδική λογοτεχνία αφήνοντας πίσω της ένα τεράστιο συγγραφικό έργο.

Ποια ήταν η Κατερίνα Αναγνώστου;

Η Κατερίνα Αναγνώστου κατάγονταν από την Αιγάνη και διέμενε στη Λάρισα. Ξεχώρισε στον χώρο του παιδικού βιβλίου και συνεργάστηκε με μεγάλους εκδοτικούς οίκους, Ηράκλειτο, Ρώσση, Μίνωα, Καστανιώτη, Ελληνικά Γράμματα, Μικρή Μίλητο, Δίπτυχο, Σαΐτη, Κέδρο.

Το 1996 απέσπασε το πρώτο βραβείο μυθιστορήματος για παιδιά, από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, για το βιβλίο «Ο γάιδαρος του αυτοκράτορα». Το 1997 τιμήθηκε με έπαινο, από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, για το μυθιστόρημα «Η συμμορία των κούκων». Το 1999 κέρδισε τον έπαινο, από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, για την ιστορία «Μια φορά μια φωλιά».

Το 2001 επαινέθηκε, από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, για το βιβλίο «Ιστορίες για τζιτζίκια» (εκδόθηκε με τίτλο «Με το ποδήλατο του ανέμου»).

Το έργο της Κατερίνας Αναγνώστου περιλαμβάνει έντεχνα παραμύθια, παραμυθιακές ιστορίες, διηγήματα, μυθιστορήματα, θεατρικά.

Η κηδεία της έγινε σήμερα στις 14:00 την Αιγάνη.

 

 Πηγή:tlife.gr