«Έρχονται» κάμερες και πρόστιμα για τις παραβάσεις στις λεωφορειολωρίδες (video)

Επανεργοποιούνται οι κάμερες που βρίσκονται στις λωρίδες αποκλειστικής κυκλοφορίας των λεωφορείων.

Τις επόμενες μέρες τα συνεργεία του οργανισμού του ΟΑΣΑ θα προχωρήσουν και στην ειδική διαγράμμιση των λεωφορειολωρίδων που υπάρχουν σε ένα μήκος 50 χιλιομέτρων στην Αθήνα και από αυτά ουσιαστικά ίσως στα 10 χιλιόμετρα να λειτουργούν οι λεωφορειολωρίδες, ακόμα και εκεί βεβαίως διέρχονται συχνά τα αυτοκίνητα και εμποδίζουν την κίνηση των λεωφορείων.

Παράλληλα έχει εγκριθεί και η δέσμευση πίστωση ύψους 1209 ευρώ για τον ΟΑΣΑ για την αγορά του θερμογραφικού χαρτιού που χρειάζεται για την εκτύπωση των φωτογραφιών από τις συγκεκριμένες κάμερες.

Οι συγκεκριμένες κάμερες είναι συνολικά 14 για την παρακολούθηση των λεωφορειολωρίδων, οι οποίες τοποθετούνται σε 40 διαφορετικά σημεία ανά διαστήματα.

Το πρόστιμο είναι στα 200 ευρώ και όπου υπάρχει παράνομη στάθμευση σε λεωφορειολωρίδα το πρόστιμο αυξάνεται κατά 40 ευρώ, αφαιρούνται οι πινακίδες και προχωρά η Τροχαία στην απομάκρυνση των αυτοκινήτων.

Ο ΟΑΣΑ θα κερδίσει την αύξηση της ταχύτητας των λεωφορείων σε 23 χιλιόμετρα την ώρα, την βελτίωση της ποιότητας μεταφοράς των επιβατών με τα ΜΜΜ, την αύξηση της επιβατικής κίνησης, την μείωση της κατανάλωσης καυσίμων στα λεωφορεία, καθώς και την βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών.

H διοίκηση του Οργανισμού έχει προχωρήσει σε εκπόνηση μελέτης που θα οριστικοποιήσει τις προδιαγραφές του νέου γενικού σχεδίου Μεταφορών Αττικής, η οποία και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2020.

Πηγή: ΕΡΤ Ρεπορτάζ: Προκόπης Αγγελόπουλος

www.ert.grΠηγή ert.gr