Έργα στήριξης των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και «Άγιος Παύλος» από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης

Έργα στήριξης των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και » Άγιος Παύλος» πρόκειται να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ. Βούλα Πατουλίδου, υπέγραψε τις σχετικές προγραμματικές συμβάσεις με τους διοικητές των νοσοκομείων, κ. Παναγιώτη Παντελιάδη και κ. Οδυσσέα Κατσάκα, αντίστοιχα.

H πρώτη σύμβαση αφορά στην αναβάθμιση της Τράπεζας Οφθαλμών του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ με την κατασκευή νέας τράπεζας ιστών. Το έργο, προϋπολογισμού 124.000 ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 16 μήνες και περιλαμβάνει οικοδομικές εργασίες και εργασίες εγκατάστασης εξοπλισμού αλλά και συστήματος ταυτοποίησης και ιχνηλασιμότητας ιστών.

Η δεύτερη προγραμματική σύμβαση αφορά στην καθαίρεση κτηρίου από αμίαντο στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», συνολικού προϋπολογισμού 132.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το κτήριο είναι κατασκευασμένο από πάνελ αμιάντου και, για τον λόγο αυτό, προβλέπεται η αποξήλωση των στοιχείων που περιέχουν αμίαντο αλλά και των μη αμιαντούχων στοιχείων, καθώς και η βαφή της επικάλυψης της στέγης του κτηρίου του σταθμού αιμοδοσίας.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.grΠηγή ert.gr