Έξι συλλήψεις: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων (video)

Κύκλωμα που προμήθευε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Αθήνα, εξάρθρωσε η ασφάλεια του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά. Πρόκειται για έξι αλλοδαπούς, οι οποίοι προμήθευαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε υπηκόους τρίτων χωρών έναντι χρηματικής αμοιβής.

Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη περιοχή του Μεταξουργείου, στην οικία ενός εκ των συλληφθέντων, ο οποίος αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης ως φερόμενος εγκέφαλος οργάνωσης που προμήθευε πλαστά έγγραφα σε νησιά Αν. Αιγαίου, κατασχέθηκαν πληθώρα πλαστών και κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων (ταυτότητες και διαβατήρια διαφόρων χωρών), δώδεκα (12) κινητά τηλέφωνα, τα οποία φαίνεται να χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για τις παράνομες αγοροπωλησίες, καθώς και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Σε παράλληλη επιχείρηση συνελήφθη μετά από έρευνα στο σπίτι του και άλλος αλλοδαπός, στη περιοχή των Πατησίων, ο οποίος κατασκεύαζε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και έγγραφα του δημοσίου, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά και κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, καθώς και εξοπλισμός, ο οποίος χρησιμοποιούταν για τη δημιουργία και εκτύπωση αυτών.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή της Καλύμνου σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων.

Στο πλαίσιο των ίδιων πληροφοριών, σε παράλληλη επιχείρηση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο χρησιμοποιούνταν από το κύκλωμα για την αγοραπωλησία των πλαστών εγγραφών, στη περιοχή των Αχαρνών συνελήφθησαν εννέα (09) ακόμα άτομα, για τα οποία κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης από το Κ.Λ. Πειραιά, καθώς οι επτά (07) από αυτούς στερούνταν νομιμοποιητικών έγγραφων, ενώ οι δύο (02) κατείχαν πλαστά έγγραφα.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Νίκος Καπόγλης

www.ert.grΠηγή ert.gr