Έντονοι διαξιφισμοί για την εταιρία των αδελφών Τσίπρα (video)

Αντικείμενο αντιπαράθεσης κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας παραμένει η υπόθεση της τεχνικής εταιρίας των αδελφών του πρωθυπουργού. Στο θέμα αναφέρθηκε εμμέσως ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής, ενώ από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να βυθίσει τον πολιτικό διάλογο στο σκοτάδι, γιατί βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Συνεχίζονται οι έντονοι διαξιφισμοί μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της τεχνικής εταιρείας ΔΙΟΔΟΣ που ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι η προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψευδείς ειδήσεις και κατηγορίες, στηριζόμενη σε συκοφαντικά και ανυπόστατα δημοσιεύματα, τα οποία ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, είχε προαναγγείλει από τη Βουλή. Είπε συγκεκριμένα: «Η ανακοίνωση της ΝΔ είναι για ποινικό δικαστήριο, ήταν ένα συκοφαντικό λιβελλογράφημα και αυτό το κάνει γιατί προσπαθεί να βυθίσει τον πολιτικό διάλογο στο σκοτάδι, στο σκοτάδι όλες οι αγελάδες είναι μαύρες, προσπαθεί δηλαδή να δείξει ότι όλοι είμαστε ίδιοι, (η ΝΔ) έχει βρεθεί σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.

Στο θέμα αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: Και βλέπετε πώς τα φέρνει η ζωή. Αυτοί που επικαλέστηκαν ηθικά πλεονεκτήματα, βρέθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη από κατηγορούμενοι, απολογούμενοι.

Είναι ψευδές αυτό που υποστηρίζει η ΝΔ ότι, με μια φωτογραφική διάταξη δικιά μου το 2016 αυξήθηκε το όριο του νόμου για την διαγραφή πταισμάτων και πλημμελημάτων και με αυτό τον τρόπο απαλλάχθηκε ο αδερφός του πρωθυπουργού, υπογράμμισε ο Νίκος Παρασκευόπουλος: Οι υποθέσεις που έφυγαν από τα πινάκια με αυτές τις ρυθμίσεις από το 2012 -2013 και έπειτα, είναι άνω των 100 χιλιάδων, άρα καταλαβαίνει κανείς πόσο συκοφαντική, ψευδής και θρασύτατη είναι η κατηγορία ότι πρόκειται για ρύθμιση φωτογραφική.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, την Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

www.ert.grΠηγή ert.gr