ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

«Σοβαρό και τραγικό» χαρακτηρίζεται το περιστατικό που σημειώθηκε στο Κίαμ του Πλίμουθ. Το περιστατικό αφορά πυροβολισμούς. Οι αρχές δεν δίνουν τον αριθμό των θυμάτων, αναφέρουν όμως ότι ο ένοπλος είναι μεταξύ των νεκρών και τονίζουν ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

 Σύμφωνα με το sky news το άτομο που πυροβολούσε αρχικά είναι ανάμεσα στους νεκρούς άγνωστο ακόμη εάν σκοτώθηκε από την αστυνομία ή όχι.

Υπάρχουν εικόνες στα σόσιαλ μίντια με νεκρούς στον δρόμο ωστόσο η αστυνομία συμβουλεύει να μην αναπαράγονται εικόνες καίω ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί η κατάσταση.
Πάντως επι τόπου βρίσκονται μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας, ασθενοφόρα και ελικόπτερα.

Οι κάτοικοι καλούνται να μείνουν μέσα στο σπίτι τους και να ακολουθούν τις συμβουλές της αστυνομίας.
Ο τοπικός βουλευτής Λουκ Πόλαρντ έγραψε στο Twitter: «Πραγματικά ανησυχητικά νέα που έρχονται από τον Κέιχαμ στο Πλίμουθ».
“Παρακαλώ όλους να παραμείνουν ασφαλείς, να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να ακολουθήσουν τις συμβουλές της αστυνομίας”.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων είπε ότι κλήθηκε στις 18:12 τοπική ώρα και έχει στείλει “σημαντικό αριθμό πόρων”.
Η υπηρεσία ασθενοφόρων Νοτιοδυτικής Αγγλίας ανακοίνωσε ότι ανταποκρίνεται με “Ομάδες Αντιμετώπισης Επικίνδυνων Περιοχών (HART), πολλαπλά ασθενοφόρα, ασθενοφόρα αέρος, πολλούς γιατρούς και νοσοκομεία”. Στο σημείο βρίσκονται αρκετά οχήματα της αστυνομίας και ορισμένοι δρόμοι έχουν κλείσει.

“Ανταποκρίθηκαμε στο περιστατικό με σημαντικό αριθμό πόρων, συμπεριλαμβανομένων ομάδων αντιμετώπισης επικίνδυνων περιοχών (HART), πολλών ασθενοφόρων, αερο-ασθενοφόρων, πολλών γιατρών και νοσηλευτών”, ανακοίνωσε η South Western Ambulance Service, προσθέτοντας ότι θα παράσχει περισσότερη ενημέρωση αργότερα.

www.ertnews.gr

Πηγή: ert.gr