Ένα σχολείο στην Καβάλα γεμάτο έργα τέχνης – Η έκπληξη που περιμένει τους μαθητές (video)

Σε μια διαρκή έκθεση έργων Τέχνης μετατρέπεται το 15ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, μετά την πρωτοβουλία ενός πατέρα, του Γιώργου Μιχαηλίδη, να χαρίσει τριάντα οκτώ έργα, στα οποία ο ίδιος έβαλε κορνίζες, τα μετέφερε και τα τοποθέτησε στους διαδρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου.

Όπως αναφέρει, με ανάρτηση του εργαστηρίου του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «οι πίνακες έχουν κρεμαστεί, και ανυπομονούμε να δούμε τις εντυπώσεις των παιδιών όταν θα μπουν στον ανανεωμένο χώρο. Βέβαια, αυτή η ώρα μπορεί να αργεί, αλλά όταν θα έρθει τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί θα έχουν πέρα από έναν πιο ευχάριστο χώρο, ελπίζουμε και ένα έρεισμα και εργαλείο, για περαιτέρω αναζητήσεις στην τέχνη και όχι μόνο».

Δείτε το video

Είναι η δεύτερη φορά, που ο κ. Μιχαηλίδης, συντηρητής έργων Τέχνης, δωρίζει και τοποθετεί έργα τέχνης σε σχολείο. Την πρώτη ήταν τον Μάιο του 2019 στο 3ο Γυμνάσιο Καβάλας του οποίου οι αίθουσες «κοσμήθηκαν» με 74 έργα, αντιπροσωπευτικά των πιο χαρακτηριστικών ρευμάτων και καλλιτεχνών της δυτικής τέχνης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης υπογράμμισε ότι θέλησε να κάνει περισσότερο δημιουργική την περίοδο της καραντίνας και σε μια προσπάθεια να πάει κόντρα στις δυσκολίες της εποχής αλλά και στην κρίση που περνάει ολόκληρη η κοινωνία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. «Επιπλέον», συμπληρώνει, «μετά από τόσα χρόνια ως συντηρητής έργων τέχνης θέλησα να κάνω μια άυλη επένδυση δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στην τέχνη και στα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει.

www.ert.grΠηγή ert.gr