Ακόμη ένα ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού κατέγραψε την Πέμπτη (5/11) η Πολωνία, καθώς 27.143 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από την COVID-19. Η χώρα κατέγραψε επίσης 367 θανάτους, λίγο κάτω από το επίπεδο ρεκόρ.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Πολωνία πλησιάζει πλέον σε ένα όριο πέραν του οποίου η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι πιθανόν να υποχρεωθεί να επιβάλει ένα εθνικό lockdown. Ειδικότερα, την Τετάρτη (4/11) η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέους περιορισμούς για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού και είπε ότι θα επιβάλει ένα πλήρες lockdown αν συνεχίσουν να αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα.

Το επόμενο όριο στο οποίο θα χρειαστούν αυστηρότερα μέτρα είναι τα 29.000-30.000 σε ημερήσια βάση και για μια εβδομάδα, όπως είπε νωρίς σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πιοτρ Μίλερ στον δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό Polskie Radio 1.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι μέχρι την Πέμπτη (5/11) ασθενείς με COVID-19 καταλάμβαναν 19.114 νοσοκομειακές κλίνες και χρησιμοποιούσαν 1.615 αναπνευστήρες.

Υπάρχουν διαθέσιμες 28.010 νοσοκομειακές κλίνες και 2.144 αναπνευστήρες.

Από το Σάββατο (7/11) θα κλείσουν τα περισσότερα καταστήματα μέσα σε εμπορικά κέντρα, τα θέατρα, οι αίθουσες τέχνης και οι κινηματογράφοι.

Όλοι οι μαθητές που δεν βρίσκονται σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης θα ενταχθούν σε αυτό από την Δευτέρα, ενώ τα ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοιχτά για ενοίκους για επαγγελματικούς σκοπούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ένα βήμα πριν το εθνικό lockdown η Πολωνία – Αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr