Μία διαφορετική εικόνα έχουν εδώ και λίγες μέρες τα Χανιά, λόγω του χριστουγεννιάτικου στολισμού που γίνεται από τον Δήμο.

Η αρχή έγινε στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων με τα φωτάκια που τοποθετήθηκαν στα κατάρτια των ιστιοφόρων σκαφών σχηματίζοντας μια φωτεινή αλυσίδα που δημιουργεί ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό. 

 

Στη συνέχεια στήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, η φωταγώγηση του οποίου θα γίνει σήμερα το απόγευμα. Συγχρόνως, στον γνώριμο φωτισμό των προηγούμενων χρόνων, προστέθηκαν νέες φωτεινές μπάλες στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου και φωτόσπαθα στην πλατεία 1866 και στην πλατεία Δικαστηρίων.

 

Ωστόσο αυτό που τραβάει τα βλέμματα είναι τα στολίδια σε κλίμακα… ανθρώπου, διαδραστικά στολίδια που τοποθετήθηκαν ήδη στα Δικαστήρια, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, στην πλατεία Κοτζάμπαση.

Ο στολισμός ο οποίος είναι σε εξέλιξη, αναμένεται να είναι διευρυμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια καθώς θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα σημεία που θα φωτιστούν και μάλιστα σε περιοχές που επί χρόνια δεν είχαν τέτοια τύχη.

 

Υπενθυμίζεται ότι η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς θα γίνει σε απευθείας μετάδοση, μέσω διαδικτυακής εκδήλωσης, η οποία θα προβάλλεται live μέσω των επίσημων ιστοσελίδων του Δήμου Χανίων και στα social media, σήμερα το απόγευμα στις 19.00.

 

 

Η εκδήλωση θα γίνει χωρίς τη φυσική παρουσία κόσμου και θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσα από live-εκδήλωση στο facebook: https://fb.me/e/38eTSFXgx και από τη σελίδα του Δήμου Χανίων σε Facebook και Youtube.

Διευκρινίζεται, ότι η τελετή θα γίνει από απομακρυσμένο σημείο και στην πλατεία της Αγοράς δε θα υπάρξει συγκέντρωση κόσμου ούτε εκπροσώπων της δημοτικής αρχής.Πηγή:newsit.gr