Άνοιξε η πλατφόρμα για τον 6ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στον 6ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα απαραίτητα στοιχεία στην πλατφόρμα myBusinessSupport μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου. Δικαίωμα ένταξης έχουν όλες οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία και απασχολούν έως 1000 εργαζόμενου.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ και θα αφορά την πτώση τζίρου του μηνός Ιανουαρίου.

Οι πληρωμές θα γίνουν στις αρχές Μαρτίου και το ποσό είναι ακατάσχετο, αφορολόγητο και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

Το κατώτατο όριο ενίσχυσης για τους κλάδους που έχουν πληγεί από την πανδημία είναι τα 500 ευρώ και το ανώτερο τα 50.000 ευρώ. Ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς εργαζόμενους θα λάβουν από 500 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με την πτώση του τζίρου. Ειδικά για την εστίαση και τους υπόλοιπους κλάδους που είναι κλειστοί με κρατική εντολή, το κατώτατο όριο κυμαίνεται από 1.000 έως και 8.000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων.

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2021 η αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών που είχαν παγώσει έως τις 30 Απριλίου.

«Η πληρωμή των οφειλών σε 24 άτοκες ή 48 έντοκες δόσεις με 2,5% επιτόκιο», δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, καλεί τους υπόχρεους επιταγών με ημερομηνία από 25 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου που επιθυμούν την παράταση του χρόνου πληρωμής κατά 75 ημέρες, να υποβάλλουν σχετική αίτηση στην τράπεζά τους από 15 έως και 22 Φεβρουαρίου.

Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.grΠηγή: ert.gr