Έγινε ευρέως γνωστή στο κοινό ως «Μπεμπέκα», στην ιδιαίτερα επιτυχημένη σειρά του Mega, «Τρεις Χάριτες». Η γνωστή ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, Άννα Κυριακού, έπαιξε δίπλα σε σπουδαία ονόματα, ενώ ερμήνευσε ρόλους, συμμετέχοντας σε παραγωγές, με τους Βασίλη Λογοθετίδη, Κατίνα Παξινού και Κάρολο Κουν.

Γεννημένη το 1929 στην Αθήνα, σπούδασε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Σχολή Σαρλ Ντιλέν στο Παρίσι, ενώ ντεμπούτο έκανε στα 20 χρόνια της, με την ταινία «Ερωτικό παιχνίδι». Υπήρξε παντρεμένη με τον αρχιτέκτονα Μαργαρίτη Αποστολίδη, με τον οποίο απέκτησαν έναν γιο. Σήμερα είναι 91 ετών και ζει στην Αθήνα. Η ίδια άνοιξε την καρδιά της στο «Secret» και στη Σάσα Σταμάτη, και μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν.

Η Άννα Κυριακού δεν χάνει ούτε στιγμή τον αυθορμητισμό και το χιούμορ της. Αναφερόμενη στην απουσία της από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, απάντησε: «Σας έχω λείψει γιατί έχω γεράσει. Είμαι υπερήλιξ πλέον. Έχω τρεις ηλικίες: Από τα φρύδια και πάνω 25 χρόνων, γιατί το μυαλό μου δουλεύει. Από τα φρύδια μέχρι τα γόνατα μεσήλιξ. Από τα γόνατα και κάτω υπερήλιξ».

Ενώ για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο χώρο, ήταν κατηγορηματική: «Τώρα πια; Εγώ έχω αποσυρθεί και από το θέατρο και από την τηλεόραση».

Γυρνώντας το χρόνο πίσω, την εποχή της μεγάλης επιτυχίας στη σειρά «Τρεις Χάριτες» του Mega, η τηλεοπτική «Μπεμπέκα» θυμήθηκε τα γέλια στα γυρίσματα και αποκάλυψε αν διατηρεί ακόμα επαφές με τις γνωστές πρωταγωνίστριες: «Οι “Τρεις Χάριτες” με έχουν σημαδέψει. Ήταν καταπληκτικό το κείμενο και το σενάριο. Ήταν αριστούργημα! Θυμάμαι γυρίσματα όπου ξεκαρδιζόμασταν στα γέλια. Σήμερα, δεν κρατάμε επαφές. Που και που κανένα τηλέφωνο… Με στενοχωρεί αυτό. Κάθε μέρα που περνάει η ζωή μου είναι εφιαλτική. Μόνοι μας ερχόμαστε, μόνοι μας φεύγουμε».

 

Η ‘Αννα Κυριακού σχολίασε τη σημερινή τηλεόραση, χωρίς να μασήσει τα λόγια της. «Δεν μου αρέσει. Έχουν καταστρέψει την ελληνική γλώσσα. Μιλάνε τόσο γρήγορα, σαν να είναι στο Ίντερνετ», ενώ για το Big Brother ανέφερε: «Μην το συζητάτε, δεν βλέπω. Να κάθεσαι να χαλάς τα μάτια σου».

Η ίδια μιλώντας για την πανδημία και την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία με τον COVID-19 δήλωσε: «Εγώ αγαπώ τους νέους, θέλω τους νέους. Αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό με έχει επηρεάσει. Ζούσα με τα θέατρα και τις παραστάσεις. Υπάρχει μια διάχυτη μελαγχολία».

Θυμήθηκε τα δύσκολα παιδικά χρόνια της: «Εγώ έζησα πόλεμο, Κατοχή, Εμφύλιο… Είχαμε δεκαπέντε ημέρες να φάμε. Έχω μαρτυρίες. Ήμουν δέκα χρόνων στην πρώτη σειρήνα. Έχω περάσει πολλά. Δύο δικτατορίες».

Επίσης, αποκάλυψε το νέο επαγγελματικό της εγχείρημα: «Θέλω να βγάλω ένα βιβλίο με μαρτυρίες των απλών ανθρώπων. Δεν έχει γραφτεί κάτι αντίστοιχο με λεπτομέρειες».Πηγή:tlife.gr