Για τιμές που «ζαλίζουν» έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος μιλώντας στην ΕΡΤ και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, αποκωδικοποιώντας τις προτάσεις της κυβέρνησης, τις οποίες χαρακτήρισε «κάτι πολύ σημαντικότερο και πολύ πιο αποτελεσματικό».

Ο υπουργός υπογράμμισε: «Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι οι αγορές δεν είναι τέλειες, κάνουν σφάλματα, βρισκόμαστε σε μια περίοδο μεγάλης αστάθειας και επισφάλειας κι αυτό έχει επηρεάσει τη λειτουργία τους».

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι οι αγορές «είναι φτιαγμένες για να υπηρετούν τους πολίτες και τις οικονομίες», ενώ πρόσθεσε:

«Πρέπει να πάμε στο επίπεδο των διεθνών αγορών για να λύσουμε το σημερινό πρόβλημα. Ένα εθνικό πλαφόν να απομόνωνε την Ελλάδα και ουσιαστικά θα ανάγκαζε την ελληνική κυβέρνηση να επιδοτήσει τις ελληνικές εταιρείες ενέργειας που θα αγόραζαν από τις ξένες αγορές το ρεύμα ακριβότερα για να το πουλήσουν στην Ελλάδα. Αυτό θα σήμαινε ότι θα επιδοτούσαμε με χρήματα των φορολογουμένων τις ελληνικές εταιρείες ενέργειας».

Ο ίδιος είπε ότι αυτό που προτείνει η κυβέρνηση είναι κάτι πολύ σημαντικότερο και πολύ πιο αποτελεσματικό, ενώ συνέχισε τονίζοντας: «Λέμε ότι οι αγορές πλέον δεν ρυθμίζουν σωστά τις τιμές και πρέπει να βάλουμε ένα πιο λογικό πλέον όριο στις τιμές φυσικού αερίου προσωρινά για να ισορροπήσουν εκ νέου».

«Όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα επεκταθεί η στήριξη», σημείωσε ακόμα μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.grΠηγή ert.gr