Το RUN GREECE ξεκίνησε για φέτος από την Λάρισα και πραγματικά εντυπωσίασε από τις συμμετοχές των αθλητών οι οποίες ξεπέρασαν ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των διοργανωτών σπάζοντας το φράγμα των 5 χιλιάδων.
Το RUN GREECE που διοργανώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λάρισας και τη χορηγική υποστήριξη της WIND.
Eπαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς κάθε ηλικίας έδωσαν και φέτος ραντεβού στην γραμμή εκκίνησης στην Κεντρική πλατείας της Θεσσαλικής πρωτεύουσας. Το RUN GREECE ΛΑΡΙΣΑ αποτέλεσε μία γιορτή αθλητισμού, ανθρώπινης θέλησης και αλληλεγγύης. Είναι ένας μαζικός αγώνας δρόμου διαφορετικός, όπου επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες δρομείς συμμετέχουν έχοντας ως κίνητρο την επίδοση, τη χαρά της προσπάθειας και της προσφοράς.
Κάτοικοι της πόλης αλλά και επισκέπτες από διάφορα μέρη της Θεσσαλίας είχαν και φέτος την ευκαιρία να προβάλουν και να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους την κοινωνική πρωτοβουλία της WIND ,του Μεγάλου Χορηγού Αγώνων Δρόμου 5 και 10χλμ των αγώνων πόλης RUN GREECE, που αυτή τη χρονιά στηρίζει το έργο δυο κοινωνικών φορέων, του Συλλόγου Κεντρικής Ελλάδας Γονέων& Φίλων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις ‘ ΙΑΣΩ ’ και του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Λάρισας.
Η εκκίνηση του RUN GREECE έγινε στις 10 το πρωί, χθες με τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων και ακολούθησαν τα 5 χιλιόμετρα που είχαν και την μεγαλύτερη συμμετοχή αλλά και ο αγώνας των 1000 μέτρων για τα μικρά παιδιά.
Οι απονομές για τους αθλητές έγιναν από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, οι οποίοι έδωσαν και την εκκίνηση στα 5 και 10 χιλιόμετρα αντίστοιχα.