Συνάντηση Αλ. Χαρίτση με τουρκική αντιπροσωπεία της Ένωσης για την Ειρήνη και Επικοινωνία στο Αιγαίο

«Οι δύο λαοί ζούμε στην ίδια περιοχή, αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα και αγωνίες. Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά μας φέρνουν πιο κοντά», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στον λογαριασμό του στο Twitter, μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με Τούρκους δημάρχους από την Ένωση για την Ειρήνη και Επικοινωνία στο Αιγαίο, οι οποίοι ήρθαν να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους πυρόπληκτους της Αττικής.

Η τουρκική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους: Bülent Tanık πρόεδρο του Συνδέσμου Ειρήνης και Συνύπαρξης στο Αιγαίο, Osman Özgüven, πρώην δήμαρχο του Dikili- İzmir, Zeynep Altıok Akatlı, πρώην βουλευτής του İzmir και πρώην αντιπρόεδρο του CHP και Mehmet Soysalan, πρώην δήμαρχο του Didim- Aydın, συνοδευόταν από τον βουλευτή του Σύριζα Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά.

Μια ημέρα νωρίτερα τα μέλη της αντιπροσωπείας συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου στο γραφείο του. Ακολούθησε επίσκεψηστις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής και συναντήσεις με τους δημάρχους Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς και Μαραθώνα Η. Ψινάκη, προς τους οποίους εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση για τη μεγάλη καταστροφή αλλά και για τα θύματα από την πυρκαγιά. Επίσης δήλωσαν ότι είναι στη διάθεση των δημάρχων για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν για τις περιοχές που έχουν πληγεί.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η σύσφιξη των σχέσεων και η καλή συνεργασία των δύο λαών σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ειρήνη στο Αιγαίο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr





Πηγή ert.gr