Νέα πολιτική αντιπαράθεση μετά την παραίτηση Τόσκα (video)

Η παραίτηση Τόσκα έχει πυροδοτήσει νέα πολιτική αντιπαράθεση. Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για όψιμη παραίτηση, που δεν καλύπτει τις κυβερνητικές ευθύνες και δεν ικανοποιεί το κοινό αίσθημα, ενώ η κυβέρνηση κατηγορεί τη ΝΔ για μικροπολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας.

«Η ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι θα στοιχειώνει για πολλά χρόνια την ελληνική κοινωνία ,βεβαίως το πολιτικό προσωπικό της χώρας διαχρονικά, τους φορείς αλλά και όλους μας» ανέφερε στην Realnews o πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, επισημαίνοντας πως η πραγματική ανάληψη ευθύνης θα γίνει με την επούλωση των τραυμάτων και τη θεραπεία των αιτίων που τα δημιούργησαν.

«Αν νομίζουν ότι οι κραυγές για «μειοδότες, προδότες» για τη συμφωνία των Πρεσπών και οι νέες κραυγές για «εγκληματίες εμπρηστές» για την τραγωδία στο Μάτι, πείθουν και κερδίζουν ακροατήρια,τότε θα είναι για μια ακόμα φορά άξιοι της πολιτικής τους μοίρας» είπε ο κ. Βούτσης.

Οι ευθύνες για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική φέρνουν το ονοματεπώνυμο «Αλέξης Τσίπρας» διευκρινίζει η το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.
«Ο ίδιος αρκείται σε μια παραίτηση με χρονοκαθυστέρηση και συνεχίζει να περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του τον Υπουργό Εσωτερικών, το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής. Όλοι τους, προφανώς, όπως και η Περιφερειάρχης Αττικής, αισθάνονται άνετα στις θέσεις τους, έτοιμοι να διαχειριστούν την επόμενη κρίση» πρόσθεσε η ΝΔ.

«Κανείς δεν λέει ότι τα κάναμε όλα καλά όταν υπάρχουν νεκροί» αναφέρει στην Εφημερίδα των Συντακτών η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, επισημαίνοντας πως η τραγωδία δεν σημάδεψε μόνο την Αττική αλλά τον τόπο.
«Ο Πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και θα πράξει αναλόγως όταν έλθει η ώρα.Αν κάποιοι προσπάθησαν να παραπλανήσουν ή να εξωραϊσουν καταστάσεις,είμαι σίγουρη ότι την ώρα που πρέπει θα πάρουν την απάντησή τους» είπε η κ. Δούρου.

Με άρθρο παρέμβαση στα «Νέα» η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κάνει λόγο για ένα κράτος ανύπαρκτο και παράλυτο και μια πολιτική εξουσία εχθρική απέναντι στο λαό.
«Ένας ταλαιπωρημένος λαός σε μια ακυβέρνητη χώρα. Η Ελλάδα, όμως, μπορεί. Τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν» τόνισε η κ. Γεννηματά. «Αφύπνιση τώρα!».

«Η παραίτηση Τόσκα είναι μια, θα έπρεπε να ακολουθήσουν κι άλλες. Συγκεκριμένα, όσοι παρίσταντο στο σόου της συνέντευξης της Δευτέρας 23ης Ιουλίου, οφείλουν να δώσουν τις παραιτήσεις τους. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από τους ανέμους,και τα αυθαίρετα» είπε από την πλευρά της η Ένωση Κεντρώων.

Ρεπορτάζ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr



Πηγή ert.gr