Η «Τρίαινα» εντόπισε ελβετικά POS στη Μύκονο

Τελευταία ημέρα της τετραήμερης επιχείρησης που φέρει την κωδική ονομασία “ Τρίαινα” οι 56 ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο νησί της Μυκόνου εντόπισαν σε «οίκο μόδας»  2 POS συνδεδεμένα με την Ελβετία. Μάλιστα, στην ίδια εταιρεία, βρέθηκαν Ισπανοί εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι στο Ισπανικό ΙΚΑ.

Επίσης σε νυχτερινό κέντρο στην Παράγκα της Μυκόνου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις 3.500 ευρώ, ενώ στο κατάστημα τουριστικών ειδών που λειτουργεί στον ίδιο χώρο εμπορεύματα δεν είχαν τιμολόγια αγοράς. Στο κέντρο επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο.

Ακόμη σε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της Μυκόνου κατασχέθηκαν οι ημερήσιες εισπράξεις ύψους 19.000 ευρώ διότι διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση είχε ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες οφειλές προς την εφορία ύψους 380.000 ευρώ.

Λουκέτο 48 ωρών επιβλήθηκε και σε άλλη επιχείρηση στη χώρα της Μυκόνου καθώς δεν είχε κόψει 67 αποδείξεις 13.000 ευρώ.

Με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας, η επιχείρηση υπό το επιτελείο του επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή φέρει την κωδική ονομασία “ Τρίαινα” λόγω των τριών παράλληλων στοχεύσεων.

Πρώτος στόχος οι εισπράξεις που εάν, συγκρινόμενες με τα έσοδα που έχει δηλώσει η επιχείρηση τις προηγούμενες ημέρες, παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές αρχίζει η φάση της επιβολής των προστίμων που προβλέπει η νομοθεσία.

Δεύτερον, ελέγχουν για τυχόν “ πειραγμένες” ταμειακές μηχανές, γνωστό φαινόμενο διάπραξης φοροδιαφυγής.

Τρίτον, “ τσεκάρουν” αν η επιχείρηση έχει ληξιπρόθεσμες, μη ρυθμισμένες, οφειλές προς την Εφορία. Στην περίπτωση αυτή προχωρούν στην δέσμευση των εισπράξεων της ημέρας αλλά και επιταγών που υπάρχουν στο ταμείο. Γι΄ αυτό άλλωστε τις ομάδες των ελεγκτών συνοδεύει και δικαστικός επιμελητής.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr



Πηγή ert.gr