Το Αμυντικό Συνέδριο για την Άμυνα και την Ασφάλεια (video)

Πρόταση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας με κοινούς κανόνες εμπλοκής κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος σε διεθνές συνέδριο για την άμυνα και την ασφάλεια που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Από το βήμα του συνεδρίου, ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Παϊατ εξήρε τον ρόλο της Ελλάδας στη γεωπολιτική σκακιέρα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Με τα πλέον θερμά λόγια εκφράστηκε ο Αμερικανός πρεσβευτής για την χώρα μας την οποία χαρακτήρισε πυλώνα σταθερότητας σε μια περιοχή με πολλές προκλήσεις ενώ σημείωσε με νόημα πως η Ελλάδα έχει πολλά οφέλη με την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 στο επίπεδο VIPER. Είπε συγκεκριμένα ότι «η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 θα ωφελήσει οικονομικά και τις δυο χώρες στις αμυντικές τους βιομηχανίες.»

-Στο διεθνές συνέδριο για την άμυνας και την ασφάλεια ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θωρακίζεται απέναντι στις νέες μορφές τρομοκρατίας. Τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξουν κοινοί κανόνες εμπολοκής για Ένοπλες Δυνάμεις, ΕΛ.ΑΣ και Λ.Σ».

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως η ΝΔ κρατά εθνική στάση στα Εθνικά θέματα χωρίς συναισθηματισμούς και σχολίασε τις νέες μορφές προκλήσεων όπως είναι τα drones: «Τα drone πρέπει ν’ αναχαιτίζονται από drone και όχι από μαχητικά δαπανώντας εκατομμύρια ευρώ»

-Στο συνέδριο, αναλυτές αναφέρθηκαν στην ένταση που υπάρχει με την Τουρκία αλλά και όλες οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή κυρίως στο Ιράν και τη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ; Γιώργος Σιδέρης

www.ert.grΠηγή ert.gr