Όταν σκέφτεστε να ανοίξετε τα μαλλιά σας με ανταύγειες, φαντάζεστε ότι ο κομμωτής σας θα προσθέσει πιο ανοιχτούς και φωτεινούς τόνους.

Πλέον, μία νέα τάση στο χρώμα των μαλλιών γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στο Instagram και χαρίζει διάσταση στα μαλλιά με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Δημιουργώντας φυσικές σκιές ανάμεσα στις τούφες με μια τεχνική που ονομάζεται shadow toning.

Είναι ένας φρέσκος και πολύ πρωτότυπος τρόπος να δώσετε βάθος στο χρώμα, κάνοντας την μετάβαση από το φυσικό σας πιο ομοιόμορφη.

Το shadow hair είναι μια νέα τάση που μιμείται το όμπρε, εξηγεί η Nikki Ferrara, colorist στη Νέα Υόρκη.

«Αυτό λειτουργεί πολύ καλά σε μια γυναίκα που της αρέσουν οι ανταύγειες, αλλά δεν θέλει να επισκέπτεται το κομμωτήριο κάθε τέσσερις με έξι εβδομάδες. Μπορείτε να περάσετε από τέσσερις έως έξι μήνες χωρίς να ρετουσάρετε τις ρίζες σας με αυτή την τάση».

 

 

 

Πώς λειτουργεί;

«Χρησιμοποιώ shadow toning, μαζί με babylights και balayage για μια μαλακή, οργανική ρίζα. Eφαρμόζεται μια προσαρμοσμένη φόρμουλα με ημιμόνιμες αποχρώσεις στην περιοχή των ριζών, αφήνοντας τη γραμμή των μαλλιών για να διατηρηθεί η φωτεινότητα. Το αφήνω για 10 έως 15 λεπτά και απλώνω ένα τόνερ στη μέση και τις άκρες» αναφέρει η colorist Josie Wright.

 Πηγή:bovary.gr