Ευρεία πλειοψηφία για κοινωνικό μέρισμα και ενίσχυση πλημμυροπαθών

Με ευρύτατη πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν τη Δευτέρα από την Ολομέλεια της Βουλής η διανομή του κοινωνικού μερίσματος και η έκτακτη βοήθεια στους πλημμυροπαθείς. Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό απ` όλα τα κόμματα πλην της ΧΑ, ενώ στην τροπολογία για τις αποζημιώσεις των πληγέντων το ΚΚΕ δήλωσε παρών.

«Κίνηση δικαιοσύνης» χαρακτήρισε το κοινωνικό μέρισμα ο πρωθυπουργός.  Προτεραιότητα και χρέος να σταθούμε στο πλάι των ανθρώπων που επλήγησαν, τόνισε.

Υπήρξε άμεση επικοινωνία  και  με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αρωγή στους πλημμυροπαθείς.

Ο . Α. Τσίπρας χαρακτήρισε προκλητικές τις επικρίσεις της ΝΔ για υπερφορολόγηση. Για την πολύνεκρη τραγωδία στη Δυτική Αττική, κάλεσε τον Πρόεδρο του κόμματος να δείξει τον απαραίτητο σεβασμό στους ανθρώπους που χάθηκαν και που πλήρωσαν τις παθογένειες δεκαετιών.

Στον αντίποδα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι Η κυβέρνηση έχει κάνει την Ελλάδα ακυβέρνητη πολιτεία, για τη διαχείριση της θεομηνίας. Παρά τους 20 νεκρούς δεν υπάρχει καμία παραίτηση, τόνισε.

Για το κοινωνικό μέρισμα, ανέφερε ότι προήλθε από την υπεροφορολόγηση που επέβαλε η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι οι πολίτες δεν είναι αμνήμονες.

Έντονη κριτική στις κυβερνητικές επιλογές και στα δύο θέματα διατυπώθηκε και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σχετική είδηση:

Κόντρα στη Βουλή για το κοινωνικό μέρισμα, την οικονομία και τις πλημμύρες – Ευρεία πλειοψηφία (video)


Δείτε εδώ: Ευρεία πλειοψηφία για κοινωνικό μέρισμα και ενίσχυση πλημμυροπαθών