Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας το τριήμερο

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα από σήμερα και για ένα τριήμερο λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εννέα ετών από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πορείες και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις, στη μνήμη του.

Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας, μαθητικό και φοιτητικό συλλαλητήριο και συγκέντρωση το απόγευμα, στο σημείο της δολοφονίας του, στα Εξάρχεια.

Το κέντρο θα είναι δύσκολα προσβάσιμο. Κλειστοί και οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω των εκδηλώσεων στη μνήμη από τη συμπλήρωση εννέα ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Ο σταθμός στο Σύνταγμα θα κλείσει από τις 12:00 και ο σταθμός στο Πανεπιστήμιο από τις 16:00.

Για την ασφαλή κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς και του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ προχωρεί σε προσωρινές τροποποιήσεις των δρομολογίων λεωφορείων, τρόλεϊ και τραμ από τις 10 το πρωί.

Παράλληλα, λόγω της επίσκεψης του κ. Ερντογάν, τροποποιήσεις στα δρομολόγια θα εφαρμόζονται σταδιακά από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως και την αποχώρηση του Τούρκου προέδρου την Παρασκευή.

Σύμφωνα με  τον  ΟΑΣΑ, θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των διερχόμενων ΜΜΜ καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας στην οδό Πανεπιστημίου -στη λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής (από Σίνα έως Πλ. Συντάγματος)- και στην οδό Βασ. Γεωργίου Α’.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση:

Μετρό: Κλειστοί αύριο Τετάρτη, από τις 12 το Σύνταγμα, από τις 4 το Πανεπιστήμιο


Δείτε εδώ: Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας το τριήμερο