Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Μαρούσι

Συγκέντρωση στον ΗΣΑΠ στο Mαρούσι στη 1μμ του Σαββάτου 9/12 καλούν μαζικοί φορείς της περιοχής και ο «αντιφασιστικός συντονισμός Αμαρουσίου και Βορείων Προαστίων».

Αιχμή της κινητοποίησης είναι να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή. Η ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει: «Η Χρυσή Αυγή μετά το 2013, κάτω από την πίεση του μαζικού αντιφασιστικού κινήματος και της συνεχούς δράσης του, έχει αναγκαστεί να περιορίσει τα τάγματα εφόδου, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες στελέχη της την εγκαταλείπουν. Τουλάχιστον 30 γραφεία της έχουν κλείσει σε όλη την Ελλάδα, πολλά υπολειτουργούν, ενώ όταν η ναζιστική οργάνωση προσπαθεί να εγκαινιάσει κάποιο καινούριο έρχεται αντιμέτωπη με μια ολόκληρη τοπική κοινωνία που αντιστέκεται, όπως έγινε στον Πειραιά στις 20 Οκτώβρη.

Ωστόσο δεν χωράει εφησυχασμός! Η βία είναι το μόνο μήνυμα της Χρυσής Αυγής και για να επιβιώσει προσπαθεί να το στείλει όπου ακόμα μπορεί. Η επίθεση στον φοιτητή Αλέξη Λάζαρη για αντίποινα, οι πρόσφατες ρατσιστικές επιθέσεις σε Ασπρόπυργο, Λαμπρινή και Ν. Ιωνία, η προσπάθεια εγκαινίασης νέων γραφείων, δείχνουν ότι η εγκληματική αυτή οργάνωση θέλει να ξανασηκώσει κεφάλι και θεωρεί την ύπαρξη γραφείων-ορμητηρίων κομβική γι’ αυτό το σκοπό.

Το έχει δείξει άλλωστε όλη η επικαιρότητα των τελευταίων μηνών. Από τη δίκη της Χρυσής Αυγής πέρασαν τους τελευταίους πέντε μήνες 38 μάρτυρες, η πλειοψηφία των οποίων μίλησαν για συστηματική και καταιγιστική βία των ναζί που συνδεόταν με κάποιο γραφείο-ορμητήριο. Η ίδια η επίθεση στον Λάζαρη έγινε έξω από τα γραφεία της Μεσογείων με το τάγμα εφόδου του Ζέρβα να ξεκινά από αυτά.

Στο Μαρούσι τα γραφεία του βορείου τομέα της Χρυσής Αυγής μπορεί να φαίνονται ανενεργά, αλλά, όπως και σε όλη την Ελλάδα, το κίνημα δεν πρέπει να εφησυχάζει. Χρησιμοποιούνται για εξορμήσεις σε άλλες περιοχές των βορείων προαστίων, ενώ δεν ξέρουμε πότε η οργάνωση θα επιχειρήσει να τα ενεργοποιήσει. Πρέπει να τα κλείσουμε πριν συμβεί αυτό».

Επίσης οι διοργανωτές καταγγέλλουν ότι συνεργείο τους που διακινούσε υλικό για την κινητοποίηση, δέχτηκε το βράδυ της Τρίτης 5/12, επίθεση από ομάδα πέντε ατόμων με μπουνιές και κλωτσιές, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο μελών του συνεργείου και τη μεταφορά τους στο ΚΑΤ για τις πρώτες βοήθειες.

Σχετική είδηση: Aντιφασιστικές εκδηλώσεις στο Μαρούσι την 1η & 9η Δεκεμβρίου


Δείτε εδώ: Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Μαρούσι